Krönika i Länstidningen upprör

Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, i Östergötland riktar nu skarp kritik mot Leif-Erik Törnblom, chefredaktör för den centerpartistiska tidningen Länstidningen Östergötland.
Anledningen är en krönika som Törnblom skrev den 7 juni efter riksdagsbeslutet att homosexuella ska ha rätt att adoptera barn. I krönikan citerar han Jonas Gardell som i samband med den nya lagen sa att "det är skönt att de sista apartheidlagarna försvinner". Det här håller dock inte Törnblom med om. Enligt honom finns det nämligen flera grupper i samhället som fortfarande diskrimineras och som exempel skriver han: - "Avskaffa samtliga åldersgränser för äktenskap och sexuellt umgänge. Pedofiler har alldeles för länge tvingats leva i halvskymning." - "Öppna bårhusen för allmänheten. Nekrofiler behöver också umgås." - "Tillåt partnerskap över artgränserna. Såväl hängbuksvin som vanliga grisar har rätt till äkta kärlek" Och det är just de här exemplen som CUF nu reagerar mot. Jonas Naddebo som är distriksordförande i CUF Östergötland säger att det är upprörande att Törnblom drar de här parallellerna med homosexuellas rättighet att få adoptera barn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".