Mobbningsprojekt i Finspång avslutas

Idag avslutas ett treårigt internationellt projekt om mobbning vid Viggestorpsskolan i Finspång.

Viggestorpsskolan har tillsammans med tre andra skolor i Lettland, Italien och Frankrike arbetat mot mobbning med kulturella hjälpmedel så som drama, konst och musik. Det handlar då mycket om att samarbeta och känna samhörighet när man gör saker och ting.

- Vi har till exempel en dramapedagog som har speciella samarbetsövningar på olika sätt för att stärka självförtroendet, säger Roland Axelsson som är lärare på Viggestorpsskolan.

Skillnad mellan länderna
Samarbetet med de andra skolorna innebär att man kommit överens om hur man ska utföra övningar och sedan byter man erfarenheter. Men enligt Roland Axelsson skiljer sig arbetet kring mobbning åt mellan de olika länderna.

- Vår skola har förut jobbat rätt mycket mot mobbning och förebyggande arbete. Och framför allt Italien och Frankrike har inte alls den formen utav arbete så de har kunnat ta till sig massor utav det.

”Fantastiskt berikande”
Projektet har finansierats av Internationella programkontoret som delar ut bidrag till olika skolverksamheter och Roland Axelsson kan rekommendera den här formen av projekt til andra skolor.

- Det här är fantastiskt berikande. Det är en fortbildning för oss att se olika infallsvinklar på pedagogik och metodik inom skolans arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista