Ett plan från Cimber Air.

Från och med idag finns två flygbolag på Kungsängen

Tidigt på måndagsmorgonen gick första turen mellan Norrköping och Köpenhamn med det nya flygbolaget Cimber Air.

Tjugo minuter efter att Cimber Airs första plan lämnade Kungsängen i Norrköping lyfte Skyways plan med samma destination.
Det danska bolaget Cimber Air utlovar bättre service, fler avgångar och lägre priser. Förhoppningen är att passagerare som idag flyger från Arlanda ska lockas att istället välja Kungsängens flygplats. Men trots att bolaget marknadfört sig som ett billigare alternativ, så valde passagerare Sofie Varby att åka med Skyways, just på grund av priset.

- Dels så gick Skyways tjugo minuter senare och sedan var det billigare biljett på Skyways.

Alla avgångar inte billiga
Sofie Varby fick betala 3700 kronor för sin biljett. Hos Cimber Air hade hon fått betala 500 kronor mer. Enligt ett erbjudande som flygbolaget gått ut med ska man kunna flyga för 990 kronor tur och retur till Köpenhamn men det är alltså inte alla avgångar som är så billiga. Marknadschef Bjarne Rasmussen förklarar att man måste vara borta minst tre dagar för att få flyga under tusenlappen.

- Om man uppfyller det då kan du köpa introduktionspriset på alla avgångar.

Inte tillräckligt med resenärer för två 
Att det idag finns två flygbolag på Kungsängen kan vara bra för resenärerna eftersom konkurrensen kan pressa priserna, men flygplatschef Marie Torstensson tror att det i förlängningen bara finns underlag för ett bolag.

- Ja, just nu är det ju roligt att ha två och att det blir konkurrens, men i längden är det nog så att det finns plats för en bara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista