All-center stängs inte

Träffpunkten All-center för daglediga i Åtvidaberg blir kvar. Därmed hävs det beslut som politikerna fattat om att lägga ned verksamheten.

Politikerna hade beslutat att stänga verksamheten vid All-centret eftersom ingen ville betala lönerna för de två anställda, men det har nu löst sig tack vare statliga pengar. De båda anställda får så kallade plusjobb som staten till största del betalar och kommunen går in med 20 000 kronor om året.

- Nej, det är inte mycket pengar till en så fin verksamhet, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Lars Rasch.

Men trots det höll verksamheten på att försvinna och det förklarar Lars Rasch med att det tidigare legat under socialnämnden.
- Det skedde ju i fjol det beslutet och sedan har det rullat på och nu dök det upp här som ett ärende.

På All-center kom det nya beslutet oväntat och där är glädjen stor.
- Vi är underbart lyckliga över det här, säger Gun Elken som arbetar på centret.

Och nu kan verksamheten komma att utvecklas till ett centrum för nystart i arbetslivet tillsammans med olika aktörer, enligt Lars Rasch.
- Med företag, försäkringskassa, arbetsförmedlingen och kommunen. Även sponsorer och annat för att komma vidare för det är så pass bra verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista