Mattias Ottosson (s)

Kommun tar inte åt sig av kritik

Norrköpings kommun tillbakavisar nu den kritik som flygbolaget Skyways riktar mot kommunen. Skyways anser att kommunen gynnar det nya flygbolaget Cimber Air på Kungsängen men enligt kommunalråd Mattias Ottosson har man följt gällande lagstiftning.

- Jag tycker mest att det verkar vara ett uttryck för att Skyways inte är nöjda med att de får konkurrens, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Mattias Ottosson.

Med anledning av att kommunen gett det delvis kommunalägda marknadsföringsbolaget Nya Norrköping rätt att marknadsföra och utveckla Norrköpings flygplats har Skyways gått till länsrätten. De anser att den tjänsten borde ha upphandlats och man vill därför att länsrätten stoppar kommunens avtal med marknadsföringsbolaget så att det kan bli en ny upphandling. Enligt Skyways skulle marknadsföringsbolaget också gynna Cimber Air ekonomiskt.

Svar till länsrätten
Nu har kommunens jurister gjort klart en skrivelse till länsrätten där man tillbakavisar Skyways krav och Mattias Ottosson säger att kommunen inte gynnar Cimber Air på något sätt. Han tror inte heller att Skyways kommer ha någon framgång i länsrätten.

- Det här är ju bara ett sätt från Skyways sida att skapa dålig publicitet kring Norrköpings flygplats och att det blir konkurrens. Det är ju bara deras syfte. Jag ser inte någon oro, utan det här har ju våra jurister tittat på innan vi fattat beslutet och det är ju ett korrekt fattat beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista