40-årig kvinna mördad i Gusum

Uppdaterad version lördag kl 08.30

Den 45-årige man som är misstänkt för mord på en 40-årig kvinna i Gusum utanför Valdemarsvik är fortfarande anhållen.

Polisen genomförde under gårdagen förhör med närboende och bekanta till den 40-åriga kvinna som i går natt hittades dödad i Gusum utanför Valdemarsvik.

Den misstänkte förhördes två gånger i går, men vad de förhören gav har kriminalkommissarie Thommy Håkansson inte velat uppge:

– Vi vill inte redovisa vad den misstänkte har för inställning, det får anstå ännu en tid.

I övrigt vill polisen inte uppge hur kvinnan dödats eller vilket mordvapen som användes. Håkansson vill inte gå in på några omständigheter kring mordet beroende på att man är i ett tidigt skede och därför vill begränsa informationen för att inte riskera att förstöra utredningen.

När det gäller relationen mellan den misstänkta mannen och offret, vill polisen bara bekräfta att de kände varandra och att det var mannen själv som ringde SOS efter mordet.

Den teknisk undersökningen av mordplatsen kommer att avlutas och därefter kan vissa analyser av eventuella fynd pågå ytterligare en tid, enligt Thommy Håkansson.

Även en rättsmedicinsk undersökning av den döda kvinnan har påbörjats och den beräknas vara klar under nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista