Jourboende i Finspång

Stödboende i Finspång nyttjas inte till fullo

I Finspång nyttjas tomma fastigheter i Hårstorp som tillfällig bostad, men de som gör det skulle istället kunna få hjälp av boendestödsteamet som kan erbjuda tak över huvudet och även hjälp med kontakter med myndigheter.

Det är inte bara i de stora kommunerna som problemet med bostadslösa finns, även i Finspång finns personer som inte har något eget boende.

Men sedan ett år tillbaka finns det ett särskilt boendestödsteam som har till uppgift att hjälpa människor som inte har en egen bostad i kommunen.

Via socialkontoret kan man få en sängplats över natten eller tillfälligt flytta in i en av de sju lägenheter som finns. Målet är att på sikt kunna få en egen bostad.

Enligt Ann Lindén, som arbetar med boendestödsteamet, har vissa bostadslösa haft svårt med att rätta sig efter de regler som gäller, vilket har inneburit att sängplatserna inte använts så ofta som det egentligen finns behov av.

I dag finns boendestödsteamet i en byggnad som också hyser Bergska skolans matsal på bottenvåningen, men man kommer att flytta när kommunen har hittat nya lokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista