Polisen behövs under valet

Mot bakgrund av att allt fler politiker vittnar om att de utsätts för mer hot och våld än tidigare, måste nu även polisen öka sin uppmärksamhet inför höstens val.

Polisen i Östergötland har därför utsett en särskild samordnare mellan polisen och de politiska partierna.

Syftet med polisens speciella samordnare är att undvika störningar och öka säkerheten för de politiker som deltar i valrörelsen.

Problemet är att förutsäga vad som kan ske. Senaste tiden har centerpartiets lokaler runt om i landet utsatts för skadegörelse från anonyma vänsteextremister och under den gångna mandatperioden har flera kommun- och landstingspolitiker i Östergötland hotats.

Lars Delleskog, som är Östgötapolisens presstalesman, har ändå svårt att tro att polisen kommer att avstyra några valmöten på grund av en eventuell hotbild. En svår uppgift enligt Lars Delleskog blir att bevaka naziztmöten och motdemontrationer när ett nazistparti ställer upp i kommunvalet i Linköping i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista