Trafficare ger lokalvårdare jobben tillbaka

Tågserviceföretaget Trafficare backar nu och ger de två lokalvårdare i Linköping, som sagts upp utan anledning, upprättelse. Förutom en offentlig ursäkt från företaget har dom nu också fått beskedet att deras anställningar fortsätter som tidigare. Dessutom betalar Trafficare ut en och en halv månadslön i skadestånd till dom båda städarna.
- Jag är nöjd. De bad om ursäkt. Men jag måste tänka över om det är värt att komma tillbaka, helst vill jag hitta ett nytt jobb, säger Therese Tonström, en av lokalvårdarna Det var i mars som två städare på Trafficare efter ett nattskift endast genom ett telefonsamtal fick beskedet, "du är inte välkommen till arbetet längre, vi gillar inte din attityd". Telefonsamtalet kom från en säljare från Karlstad som dagen innan besökt städarnas arbetsplats och haft synpunkter på att städningen inte sköts på ett riktigt sätt. Utan befogenheter tog hon alltså beslutet att dom två lokalvårdarna i Linköping inte skulle få ha kvar sitt arbete, något som hon nu förnekar att hon har gjort. När Sveriges Radio Östergötland berättade om händelsen i radion förra veckan ville inte heller regionschefen Bernt Hansson medge att något fel begåtts. Nu backar alltså företaget och medger att man har gjort fel. - Här har väl begåtts vissa misstag som vi nu rättat till. Det verkar vara svårt att få en klar bild av det som hänt, men vi har bett om ursäkt och reglerat de krav vi fått, säger Jan Gustafsson, VD för Trafficare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".