Idrottsanläggningar - viktig fråga för Riksidrottsförbundets ordförande

Idag besöker Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Östergötland. Under dagen kommer hon bland annat diskutera idrottens förutsättningar i våra olika länsdelar.

När Karin Mattsson idag gästar Östergötland är det exakt ett år sedan hon tillträdde som ordförande för Riksidrottsförbundet. Ett år som hon tycker översitigt förväntningarna.

- Jag skulle nog vilja säga att det blev ändå bättre även om jag hade stora förväntningar.

Brett idrottslän
Som ordförande för Riksidrottsförbundet reser Karin Mattsson runt i landet och representerar idrotten och när det gäller idrotten i Östergötland får den många lovord.

- Östergötland är ju ett jättebra idrottslän tycker jag. Ett brett idrottslän och imponerar på många sätt. Det jag också ser väldigt tydligt är de goda relationer man har med länsstyrelse och kommuner. Sådant sätter jag stort värde på. För det är på det sättet man kan skapa bra förutsättningar för idrottsrörelsen i Östergötland.

Närhet till anläggningar viktigt
När Karin Mattsson ska nämna något negativt om idrotten i Östergötland blir det tillgängligheten till anläggningar som kommer på tal.

- Ni har en hel del bra, men det är klart att det finns idrotter som har önskemål när det gäller anläggningssidan.

En anläggning som det nu planeras för i Östergötland är den nya idrottsarenan i Norrköping och Karin Mattsson tycker det är viktigt att se till helheten när man bland annat ska välja var anläggningen ska placeras.

- Man behöver lägga pusslet utifrån situationen i hela kommunen och se hur helheten blir. Det tror jag är oerhört viktigt när man jobbar med idrottsanläggningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".