Yvonne Andersson. Foto: Daniel Klaar/SR

Yvonne Andersson (kd) vill satsa på familjerna

Idag inledde Sveriges Radio Östergötland en intervjuserie med  toppkandidaterna på de östgötska riksdagslistorna.
Först ut var kristdemokraten Yvonne Andersson från Linköping som suttit i riksdagen sedan 1998.

Den viktigaste frågan för Yvonne Andersson i årets valrörelse är att satsa på familjen och hon har en vision för länet.

- Jag har en vision för Östergötland, att vara den region som präglas av stabila starka familjer. Därför att jag är övertygad om att det är den viktigaste basen för ett framgångsrikt näringsliv, ett tryggt samhälle för alla. Brottsförebyggande åtgärder startar i familjen egentligen. Överhuvudtaget ett rikt kulturliv. Människor som är stabila och trygga, de klarar av väldigt mycket i samhället och i Östergötland.

Hur familjen påverkar näringslivet förklarar Yvonne Andersson med att stabila relationer är en god bas för att vuxna ska kunna vara kreativa i näringslivet. Och hon tycker inte att hon exkluderar singelhushållen.

- De kan också bygga trygga familjer för familjer går över generationsgränser. Vi kan mycket väl ta med fyra generationer i en familj för de äldre mår också så väldigt mycket bättre om de får leva med i den yngre generationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".