Kungsängens flygplats

Marknadsföring av flygplats ifrågasätts

Länsrätten ifrågasätter nu Norrköpings kommuns sätt att hantera frågan om marknadsföringen av Kungsängens flygplats.

Om bara några dagar tar Norrköpings kommun över Kungsängens flygplats men redan nu har kommunen fått problem med affärerna kring flygplatsen.

Det är flygbolaget Skyways som har klagat hos länsrätten. På Skyways menar man att kommunen inte handlade rätt när de beslutade att anlita marknadsföringsbolaget Nya Norrköping för marknadsföring och utveckling av den snart kommunägda flygplatsen i Norrköping. Och nu har länsrätten tills vidare stoppat marknadsföringsuppdraget tills ärendet är utrett. Men det socialdemokratiska kommunalrådet Mattias Ottosson i Norrköping anser att kommunen handlat rätt i frågan.

- Självklart så anser jag det. Vi har tagit ett beslut och det har vi ju prövat med våra jurister om det är förenligt med den lagstiftning som finns. Så det har jag ju ingen anledning att betvivla.

Tre miljoner kronor till marknadsföring
Det var för några månader sedan som kommunfullmäktige i Norrköping beslutade att ge bolaget uppdrag att marknadsföra flygplatsen. För ändamålet skulle kommunen skjuta till tre miljoner kronor. Nu menar Skyways att kommunen har handlat fel för att de inte gjorde någon offentlig upphandling i samband med beslutet. Därför har länsrätten nu stoppat hela ärendet för att se om kommunen kan ha begått fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".