Motorn står på i väntan på mat

Flera bilister låter idag motorn stå på i kön till hamburgerestaurangernas drive-in, men trots det finns det idag ingen specifik undersökning som visar hur mycket avgaser som egentligen släpps ut vid restaurangerna.
Boende kring restaurangerna, personal och kunderna själva riskerar att utsättas för bilavgaser som på sikt kan ge problem med hälsan. Lennart Forsell chef för miljö- och hälskoskyddskontoret i Norrköping säger att det ännu inte har kommit in några klagomål från allmänheten om problem med avgaser. Men om det gör det kan det finnas anledning att mäta halten av föroreningar, säger han. Richard Bergfors, VD på en av drive-in restaurangerna i Norrköping säger att hans restaurang nu kommer att sätta upp skyltar som påminner bilisterna om att stänga av motorn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".