Filminspelning pågår

Utanför Söderköping, längs Göta Kanal, pågår nu filminspelningen av uppföljaren till klassikern Göta Kanal. På plats finns bland annat skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson och han spelar Andersson precis som för 25 år sedan.

- Det är ju en liten utmaning att göra något som blir lika kul, eller helst kuligare. Men det ser ut som om vi har en chans att lyckas, säger Janne ”Loffe” Carlsson.

Fortfarande populär
Filmen Göta Kanal spelades in 1981 och än idag lockar den stor publik. När filmen visades på TV i julas sågs den av över en miljon tittare och nu är det alltså dags för uppföljaren Göta Kanal 2. Upplägget i den nya filmen är detsamma som i föregångaren, två båtar tävlar mot varandra på kanalen och så en kanotist som ständigt är på fel plats. En skillnad är dock att ett tv-bolag gör dokusåpa av tävlingen.

Lockar åskådare 
En som stod längs kanalkanten och följde inspelningsarbetet var Ingela Andersson och hon fanns på plats även för 25 år sedan.

- Vi var med på första när de spelade in 1981 nere vid Mem. Min son är nio år och jag var åtta då, så det är ju lite roligt att han också får uppleva det.

På tiden med en uppföljare
Även om den första filmen står sig än idag så tycker Janne ”Loffe” Carlsson att det var dags för en uppföljare.

- Ja, hållbarhetsdatumet på den första är ganska bra tycker jag. Man kan ju inte vänta längre för då hinner vi ju dö, säger ”Loffe” och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".