Mordmisstänkt mamma i rättegång idag

I Linköping inleddes idag rättegången mot den 31-åriga kvinna från Motala som står åtalad misstänkt för att ha mördat sin treårige son.

Rättegången skulle egentligen ha hållits i slutet av mars, men skjöts då upp eftersom kvinnans försvarsadvokat underkände resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen.

Undersökningen har nu granskats av Socialstyrelsens rättsliga råd som kommit fram till att den 31-åriga kvinnan är allvarligt psykiskt sjuk.

Rådet går därmed emot läkarnas tidigare slutsatser och det betyder att tingsrätten nu har två olika uppfattningar om mammans psykiska tillstånd att ta ställning till.

Det var i februari i år som den treårige pojken hittades död i en lägenhet i Motala. Kvinnan kontaktade själv larmcentralen och har också erkänt att hon dödat sin son. Men under rättegången idag hävdar hon att hon inte minns vad som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".