Matematik är ett av de ämnen som niondeklassarna måste få godkänt i för att kunna studera vidare.

Fler behöriga till gymnasiet i Norrköping

Antalet elever som saknar behörighet till gymnasieskolan i Norrköping är färre i år än förra året.

Det visar en sammanställning som Norrköpings kommun har gjort.

Förra året var det 14 procent av niondeklassarna som saknade behörighet. I år är det 11 procent eller drygt 200 av de närmare 1800 elever som går ut grundskolan i kommunen.

Störst andel elever som saknar godkända betyg i ämnena matematik, svenska eller engelska finns på Borgsmoskolan.

Där lämnar 20 procent av niondeklassarna i år grundskolan utan behörighet till vidare studier på gymnasiet och det är ändå en förbättring jämfört med året innan då hela 30 procent av skolans niondeklassare saknade godkända betyg i något av kärnämnena.
- Det är bra att resultaten i skolan blivit bättre. Det visar att arbetet med att prioritera barn och ungdomar i Norrköpings kommun gett resultat, fast jag är inte nöjd förrän alla elever lämnar grundskolan med godkända betyg. För de elever som inte når godkända betyg har vi i år likt tidigare år en sommarskola där elever har en möjlighet att förbättra sina betyg, säger socialdemokraten Li Teske, orförande i barn- och ungdomsnämnden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".