Thomas Johansson i Wimbledon igår

Johansson uppgiven efter Wimbledonförlusten

I fjol gick Thomas Johansson, som förste svensk på tolv år, vidare till semifinal i Wimbledon. I går blev Linköpingsspelaren utslagen redan i den första omgången och efter året som gått är Johansson uppgiven. 

- Det har varit ett jävla år, med mycket otur. Efter ögonskadan i februari har jag inte känt någon glädje alls, varken i träning eller tävling, säger Thomas Johansson till TT efter gårdagens tunga förlust mot kompisen Jonas Björkman med 3-1 i set.

Magnus Johansson säger också att han nu ska åka hem till Monte Carlo och fundera igenom sin framtid ordentligt. Om två veckor ska han spela i Båstad, men just nu är han inte säker på om det blir så:

- Jag får se hur det blir, kanske ändrar jag planeringen. 

Sedan comebacken i maj har Johansson blivit utslagen redan i den första omgången och efter gårdagen är han inte ens säker på om han ska fortsätta med tennis: 

- Jag funderar inte direkt på att sluta, men jag utesluter det inte helt. Jag måste få tillbaka glädjen, så här har jag aldrig känt tidigare.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".