SOS kommer anmäla arbetsmiljöbrott

SOS Alarm backar från sitt tidigare beslut och kommer hädanefter att larma polisen när det inträffar en arbetsplatsolycka. Sedan i höstas kontaktar inte SOS Alarm polisen vid arbetsplatsolyckor. Men efter kritik från bland annat åklagare, polis och arbetsmiljöverket ändrade SOS Alarm sitt tidigare beslut.

För en tid sedan berättade vi om att SOS Alarm inte längre rutinmässigt kontaktade polisen vid arbetsplatsolyckor.  Orsaken enligt SOS alarm var patientsekretess.

Från polisens sida var man mycket besviken över beslutet och menade att brottslingar skulle slippa undan utan några rättsliga påföljder. Därför har sedan flera månader tillbaka polisen socialstyrelsen och SOS Alarm försökt hitta en lösning på problemet.

Efter långa överläggningar har man kommit fram till en lösning som alla verkar vara nöjda med. SOS alarm kommer i fortsättningen att även kontakta polisen om att det har Inträffat en arbetsplatsolycka men polisen kommer inte få några uppgifter om den skadades personuppgifter eller tillstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".