Poströsta på 41 ställen i länet

Från och med den 28 augusti fram till den 15 september har posten portarna öppna för dom som vill poströsta i årets val.
På totalt 41 ställen i länet kan man då rösta på det parti man tycker ska styra landet under kommande fyra år.I Norrköping och Linköping kommer man kunna rösta på 13 respektive 12 ställen. I Motala på tre ställen och i retsen av länets kommuner kommer man att kunna rösta på ett eller två ställen. Gemensamt för alla lokaler där man kan poströsta är att en orangefärgad hand visar vägen dit. Man kan också välja vilken vallokal man vill, oavsett var man bor i landet. På dom orter där nya Posten finns, kommer årets poströstning främst ske i Postcenter, på Svensk kassaservice och hos dom flesta av Postens partner där det finns kassaservice. På en del orter kommer man också att kunna rösta i andra lokaler till exempel bibliotek. Dessutom kommer alla landets 2 700 lantbrevbärare fungera som bud så det kommer också att gå att rösta via sin lantbrevbärare. På totalt 1450 ställen i landet kommer det gå att poströsta och på cirka 850 av dom kommer det att vara öppet extra länge lördagen den 14 september. Dagen före valdagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".