Lastbilarna kvar på riksväg 50 - om politikerna får bestämma

Att dirigera om trafiken på riksväg 50 genom Vadstena till väg 32 mellan Mjölby och Motala är inget bra alternativ tycker Vadstenas kommunalråd Tommy Palmkvist (s).

Istället tror han mer på att bygga en förbifart utanför Vadstena för att slippa trafiken genom stan.

Att dirigera den tunga trafiken på riksväg 50 till väg 32 skulle bara innebära att lastbilarna kör på en ännu sämre väg, enligt Tommy Palmkvist.

Det har funnits planer på att väg 32 mellan Mjölby och Motala skulle byggas ut för att svälja den ökade långtradartrafiken. Men regeringen bestämde att pengarna istället skulle användas till ett vägbygge mellan Trollhättan och Göteborg.

Och som det ser ut nu kan utbyggnaden av 32:an tidigast ske om 15-20 år. Därför vill Tommy Palmkvist satsa på en förbifart öster om Vadstena som skulle minska problemen med genomfartstrafiken. Något som även aktionsgruppen förespråkar.

Tommy Palmkvist välkomnar annars den nybildade aktionsgruppens initiativ och anser att det är bra att privatpersoner engagerar sig i vägfrågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".