Rånförsök gav fyra års fängelse

Fyra års fängelse blev domen för två av de tre som planerade att råna en värdetransport i centrala Motala i våras. Den tredje mannen döms till ett års fängelse sedan han fått trion att avblåsa planerna på rånet.
Det var den 19 aprill i år som de tre männen sprängde en bankomat i Borensberg. Det hela visade sig vara en avledningsmanöver för att få bort polisen från Motala. För till Motala väntades en värdetransport, vilket också var målet för dom tre männen. Men vittnen iakttog de tre på taket till ett köpcentrum i Motala och slog larm till polisen. En av männen har också berättat att han under förberedelserna börjat tänka på vilja följder ett rån skulle innebära. Planerna att genomföra rånet avbröts därmed. Gripandet av dom tre blev dramatiskt sedan en av dem klättrat upp på ett tak till en bensinmack. Först efter flera timmar gav mannen upp oich överlämnade sig till polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".