Både Piraterna och Vargarna vann

Det blev vinst för båda östgötalagen igårdagens speedwaymatcher.

Vargarna-Rospiggarna slutade 54-42 och det regninga mötet mellan Piraterna och Smederna slutade 46-38. På grund av regnet fick matchen avbrytas efter 14 heat men innan dess kunder alltså Piraterna ta viktiga poäng.
- Vi visste på förhand att det är en viktig match eftersom de är näst efter oss i slutspelet och det var viktigt att vinna, helst stort hemma då, för en bonuspoäng då har vi nästan säkrat det, säger Daniel Danielsson i Piraterna.
Men det var en strulig dag för Piraterna och de kunde blivit utan två av sina spelare eftersom Ryan Sullivan och Mark Lorams flyg från England ställdes in i sista minuten.
- Vi hade folk inbokade på en Ryan Air-flight som alla sade skulle gå 11:40, men den gick inte, berättar lagledare Fredrik Staaf.
- Då beordrade vi Mark och Ryan att sätta sig i bilen och köra så fort de kunde till Heathrow och så bokade vi dem på en flight där och de lyckade hinna med den. 
Väl på plats var de vid god vigör och Daniel Danilesson anar nu slutspelet
- Nu har vi ett kopplat grepp och det får vi se till så vi inte släpper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".