Orientering: Kolmårdsträffen avgjord

Erik Andersson från OK Denseln vann orienteringstävlingen Kolmårdsträffen i tät strid med hemmalöparen Mats Röjgård. På damsidan stod Lina Persson från OK Skogsfalken för en utklassningsseger. 

Det är hektiska tiden för alla orienterare. För en månad sedan var det o-ringen som stod på programmet, efter det har VM avgjorts, och nu går orienterarna in i höstsäsongen då bland annat distriktsmästerskapet står på programmet. 

Kolmårdsträffen, som sprangs idag, räknades som höstens första stora utmaning på lång bana. Det var ett starkt startfält som ställde upp i tävlingen, på herrsidan fanns bland annat Mats Röjgård som kom på andra plats i o-ringen och Erik Andersson som är landslagsman. Och det var mellan de två förhandsfavoriterna som kampen utkämpades. Vinnare denna gång var Erik Andersson.  

Damklassen vanns i utklassningsstil av Lina Persson från OK Skogsfalken i Blekinge, men som bor och och studerar i Linköping. Segermarginalen var över fem minuter. Bästa löpare som officiellt tävlar för Östergötland blev på damsidan Charlotte Lindkvist från OK Denseln.

Sammanlagt var det över 400 löpare som tog sig runt i Kolmårdsskogarna, fördelat på 44 olika tävlingsklasser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".