1 av 2
2 av 2
Tommy Palmqvist

Demonstration i Vadstena

Igår samlades uppemot 1000 Vadstenabor för att demonstrera mot den ökande lastbilstrafiken på riksväg 50 genom staden.

Demonstranterna gick på vägen och körde med sina egna bilar i krypfart och på så sätt stoppades lastbilarna under en timme igår kväll.

Problemen med riksväg 50 är minst sagt långdragna. Men aktionsgruppen som bildades i somras har fått nog och de lyckades få med sig minst 600, kanske så många som 1000 Vadstenabor att demonstrera och likt arga franska bönder gå på vägen, köra med sina egna bilar i krypfart och på så sätt stoppa lastbilarna, om så bara för en timme, igår kväll.

Kraven från demonstraterna är att riksväg 32 byggs ut, att hastighetsgränsen på riksväg 50 sänks och att en förbifart byggs utanför Vadstena.

Tommy Palmqvist, socialdemokratiskt kommunalråd i Vadstena, säger att hans makt är liten men att demonstrationen och enigheten i kommunen väger tungt när man ska försöka påverka regeringen och Vägverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".