Fler turister väljer att campa

Allt fler väljer att campa i Östergötland. En rundringning till flera campingvärdar i länet visar att beläggningen ökat under sommaren. På Skeppsdockans camping i Söderköping talar man om en 15-procentig ökning i år jämfört med i fjol.
Rolf Fagrell, ägare till Vätterviksbadet i Vadstena, säger att den svaga kronan troligen är en orsak till att allt fler väljer att campa i Sverige. Beräkningar från Campingvärdarnas riksförbund visar att om trenden håller i sig sig ser det ut att bli 15 miljoner gästnätter i Sverige i år, vilket är nytt rekord. En rundringning som Sveriges Radio Östergötland gjort visar att tillströmningen av turister ökar. På Eköns camping utanför Valdemarsvik är trycket så stort att en äng brevid området fått tas i bruk för att alla turister ska få plats. På Klockarängens camping i Ödeshög märks också fler campare i år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".