Premiärmotståndarna Frölunda blev för tuffa i förra årets semifinalserie. Foto: Stefan Jerrevång, Pressens Bild.

LHC längtar till premiären

När fotbollsäsongen lider mot sitt slut är det dags för nästa stora idrott att dra igång. Elitseriepremiären i ishockey går av stapeln den 18 september, och då väntar direkt toppmöte mot Frölunda för Linköping HC.

Linköping HC tog sig till semifinal i förra årets hockeyslutspel. Men i år är målsättningen högre.

- Vi vill bli bäst i Sverige. Det finns ingen diskussion om var vår målsättning ligger, säger LHC:s klubbdirektör Mike Hellber.

Linköping HC har levt lite på nyhetens behag de senaste säsongerna. Nya i Elitserien, ny arena och en ny organisation. Men nu är det dags för LHC att ta ännu ett steg, och det finns förutsättningar nu när erfarenheten finns i laget anser Mike Hellber.

- Alla våra hockeykillar är införstådda nu med vad det innebär att spela en hel säsong och sen gå till ett slutspel, fortsätter Mike Hellber.

Även lagkapten håller med om att det är ett spelmässigt starkt lag i år.

- Att LHC har så många spelare med i landslaget är ju ett kvitto på att man gjort någonting rätt, säger LHC:s lagkapten Magnus Johansson.

Premiär alltså den 18 september, hemma i Cloetta Center. Då blir det full fart på LHC som är sugna på revansch på Frölunda som förra säsongen satte stopp för linköpingslaget i semifinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".