Det politiska styret debatterades i Vadstena

Temat för debatten i Vadstena i eftermiddags var det mycket ovanliga samarbetet mellan socialdemokraterna och moderaterna.

I debatten i Vadstena gick centerpartisten Anders Agnemar till hård attack mot moderaternas och socialdemokraternas styre i kommunen.

Han ansåg att det inte alls gått så bra för Vadstena som de styrande partierna vill göra gällande.

-Det viktiga är resultatet, om politikerna sitter och har kafferepsstämningen eller om de hugger till då och då är inte det viktiga utan det är resultatet. Ekonomin , hur det är i skolan, hur det är i näringslivet och med turismen sade Anders Agnemar.

Han anklagade också moderaternas kommunalråd Caroline Unerus för att mörka när hon inte vill säga vem moderaterna vill sammarbeta med efter valet.

Caroline Unerus sade att så inte alls var fallet utan att man bara vill hålla alla dörrar öppna.

- Våran framtid i stora drag är att fortsätta på det spåret vi har kommit in på med utvecklingen av staden och utbildningsfrågorna att vi ska bli en av de bättre kunskapsskolorna i Sverige det är ett av våra mål sade Caroline Unerus.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Tommy Palmkvist sade att socialdemokraternas och moderaternas styre fått fart på Vadstena.
Han uteslöt inte ett sammarbete mellan de båda partierna även efter valet.

Centerns Anders Agnemar som företräder alliansen kraftsamling i Vadstena där även folkpartiet, kristdemokratern och miljöpartiet ingår ansåg att miljöpartiet ändrat inriktning och inte alls är svåra att sammarbeta med som socialdemokraterna och moderaterna vill göra gälladande.

Han sade att det är dags för kraftsamling i Vadstena att at över styret kanske med hjälp av moderaterna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".