Expos chefredaktör: Våldsaktionerna kommer fortsätta

Chefredaktören för tidskriften Expo, Daniel Poohl, säger att fredagens granatattack i Linköping är ”bara en i raden av aktioner” mellan nazister och antifascister. Han är inte överraskad att en sådan här attack sker just i Linköping.

- Allt tyder på att attacken i Linköping är en uppgörelse mellan nazistiska grupperingar och militanta antifascister, säger Daniel Poohl, vars tidning specialiserat sig på att granska extremistgrupper i Sverige.

Han säger sig inte vara överraskad över att en sådan här händelse sker just nu och just i Linköping.

- Jag har fått tips om att det är en hätsk stämning i Linköping just nu mellan de militanta antifascisterna och de nazisitska grupperingarna.

- Det är valrörelse och de här grupperna bedriver verksamhet, då blir stämningen mer hätsk, säger Poohl.

- Det man hoppas är att människor som är inblandade inser att det håller på att gå över styr. Tyvärr har den här typen av aktioner snarare tendensen att driva på våldet, det är en våldsspiral där den ena aktionen hela tiden ska hämnas. På det sättet fortsätter våldet. Det är svårt att sia om vad som kommer hända, tyvärr tror jag snarare på det sistnämnda, säger Daniel Poohl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".