Telefonlinje för att anmäla faror i kommunen

Olika faror, exempelvis hål i gatan eller trasiga räcken, i kommunernas vardagsmiljöer kostar pengar och innebär risker för invånarna.
I Linköping finns en s k risklinje dit man kan anmäla skador som man upptäcker runt om i kommunen och i även i Norrköping planerar nu gatuchefen Lars Hågbrant att upprätta en jourlinje fr o m nästa år. I Linköping ringer många om t ex hål i gatan och nedblåsta träd. Risklinjen går till SOS, men det är kommunens säkerhetsgrupp som tar hand om anmälningarna och ser till att felen blir åtgärdade. Man vidarebefordrar också upplysningar till privata mark- och fastighetsägare om det är något som berör dem. I Norrköping kan man redan ringa till kommunens entreprenör om denna typ av fel, men Lars Hågbrant vill att servicen ska bli bättre och därför diskuteras en ny organisation. Lars Hågbrant räknar med att allt ska vara klart vid årsskiftet och det är inte kostnaderna för felen han vill komma åt, utan han vill att Norrköpingsborna ska kunna känna sig trygga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".