1 av 2
Kristdemokraten Berit Lehnér
2 av 2
Ung vänsters distriktsordförande Jonas Hasselqvist

Full fart vid valstugor

Nu pågår valspurten för fullt och på Trädgårdstorget i Linköping råder idag febril aktivitet vid valstugorna när de osäkra väljarna ska försöka övertygas.

Kristdemokraten Berit Lehnér som kandiderar både till landstinget och till Linköpings kommun befinner sig idag vid partiets valstuga i Linköping och hon säger att det krävs mycket arbete för att övertyga de som ännu inte bestämt sig.
- Jobba, jobba och jobba. Vi kommer ha valstugan öppen, vi delar material i brevlådor. Vi kommer ligga i.
Enligt fyra olika opinionsundersökningar som presenterades idag har den borgerliga alliansen ett litet försprång och om kristdemokraten Berit Lehnér känner att alliansen har medvind känner ung vänsters distriktsordförande Jonas Hasselqvist att det är lite motigt, men han är ändå hoppfull.
- Om vi lyckas mobilisera tillräckligt många som kanske inte känner att de vill gå och rösta så tror jag att framför allt vi, men även socialdemokraterna har en fördel av det. Får man ett högt röstdeltagande imorgon så är jag inte speciellt osäker men om vi inte får ett lika högt röstdeltagande då tror jag att alliansen vinner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".