Anrik musikkår behöver mer pengar

Horns musikkår i Kinda måste genomföra två gratisspelningar för att få bidrag från kommunen. Det senaste året har musikkåren fått ökade omkostnader och nu vill man få betalt för sina spelningar eller få höjt bidrag.

Horns musikkår har funnits sedan 1934 och är en ideell förening. Idag har man 15 medlemmar men sedan ett år tillbaka driver man också en nybörjarorkester för att på sikt få fler deltagare i musikkåren. Det har gjort att de fått ökade kostnader. Dessutom har lokalhyran höjts och ett bidrag från ABF sänkts.

Från kommunen får musikkåren sedan 1999 tiotusen kronor per år men i gengäld måste man genomföra två gratisarrangemang. Ett krav som inte finns på några andra föreningar, enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Lennart Watz som nu också säger att nämnden ska diskutera musikkårens ansökan om höjt bidrag under eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".