Vrinnevilistans framgångar oroar handikappade

Funktionshindrade i länet kan bli förlorare på Vrinnevislistan framgångar i landstingsvalet. Det befarar handikapporganisationerna.

Det nystartade partiet Vrinnevilistan tog flera mandat i landstingsfullmäktige. Om den borgerliga alliansen bestämmer sig för att ta över styret av landstinget blir den beroende av Vrinnevislistan för att få majoritet. Socialdemokraterna har sagt att de inte kommer att samarbeta med Vrinnevilistan.

Vrinnevilistan skriver i sin programförklaring att partiet ska verka för kompletta länssjukhus i Norrköping och Motala. Dessutom vill partiet att den senaste tidens omorganisationer ska återställas.
Men Handikappföreningarna i Östergötland tycker att omorganisationerna varit bra eftersom det sparat pengar åt landstinget. Jan-Erik Asp som är ombudsman vid handikapporganisationerna i Östergötland, HSO, säger också att planerna på inriktad specialistvård passar funktionshindade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista