Innertak föll ner över studenter

Uppdaterad version 15:47
Studenter vid Campus Norrköping fick igår ett innertak över sig.
Ingen skadades allvarligt. 

Åtta studenter och deras handledare vid sjuksköterskeutbildningen på Campus Norrköping fick igår ett innertak över sig i det rum de satt och arbetade i. De tog sig snabbt ut ur rummet och strax därefter rasade även en stor ventilationstrumma ner från taket. Ingen av personerna skadades sig allvarligt.

Efter händelsen får nu den interna kommunikationen kritik. Bo Magnusson är säkerhetschef vid universitetet och det tog tre timmar innan han fick reda på vad som hänt.
- Den interna kommunikationen har inte fungerat. Inte heller väktarna på Campus Norrköping blev informerade om händelsen förrän efter flera timmar, säger Bo Magnusson.
Prefekten Thomas Achen har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket men han tycker inte att det handlar om brist på information.
- Många av de som var i byggnaden hade kanske inte uppfattat att det var så pass allvarligt att man skulle kontakta universitets ledning. Så egentligt så tycker jag att det fungerat ganska bra.
Enligt Achen var det ren tur att ingen skadades illa eftersom det som föll ner var tungt.

Lokalerna i några grupprum är tills vidare avstängda. Fastighetsägaren Riksbyggen kommer nu gå igenom samtliga innertakskonstruktioner.