Statsvetare varnar för politisk turbulens i landstinget

– Vrinnevisjukhusets framtid kommer påverka det nya partiet Vrinnevilistans chanser att bli återvalda vid nästa val.

Det säger statsvetare Nils-Eric Hallström som också menar att partiets valframgång, kan likna de framgångar lokala partier gjorde i Åtvidaberg i förra valet. Av de då tre nya partierna fick bara ett förnyat förtroende i årets val.

Det är det nystartade partiet Vrinnevilistan som efter sina stora framgångar i valet kommer att ta över ledarskapet inom landstinget i Östergötland tillsammans med den borgerliga alliansen.

Men nu varnar statsvetaren Nils-Eric Hallström för att de nyblivna landstingspolitikernas starka fokusering på en återuppbyggnad av Vrinnevisjukhuset riskerar att göra de kommande fyra åren politiskt turbulenta. Han konstaterar också att det som ledde fram till partiets framgångar i årets val, mycket väl kan bli dess fall nästa gång.

– Vrinnevilistan är ju så unik därför att den är så kraftigt förknippad med turerna kring sjukvården, framför allt Vrinnevisjukhuset, säger Nils-Eric Hallström.

– Det är nu viktigt att det skapas positiva resultat för sjukvården i framför allt den östra ländselen, detta är helt avgörande för partiets framtid, menar Nils-Eric Hallström.