Föreläggande trots inlämnad deklaration

Trots inlämnad deklaration har många företagare i länet fått föreläggande från Skattemyndigheten om att de inte lämnat in sina uppgifter. I föreläggandet står det också att om de inte lämnar in sin deklaration före den 1 augusti så fyrdubblas förseningsavgiften.
Det är skattekontoret i Norrköping som inte har hunnit med att registrera alla deklarationer som kommit in och glömt att ankomstregistrera ett hundratal deklarationer. Helena Holmstrand, som är vikarierande regionchef på Skattemyndigheten i Linköping, säger att det hela är ett misstag som beror på den mänskliga faktorn. Hon uppmanar alla som fått ett föreläggande, men som har lämnat in sina uppgifter i tid, att höra av sig till skattekontoret. Hur många förelägganden som felaktigt skickats ut vet man inte, men enligt Helena Holmstrand rör sig om ett hundratal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".