Tryggheten i Nygård har försämrats

Hot, stölder och eftersatt underhåll har blivit en del av vardagen för nygårdsborna i Skäggetorp i Linköping.

Tryggheten har försämrats och många väljer att flytta.

För fem år sen vann Beth Snejder Stångåstadens tryggvestipendium för sitt arbete för att förbättra boendemiljön i sitt bostadsområde Nygård, i Skäggetorp i Linköping.

Men nu väljer hon att flytta därifrån. Hon menar att det har blivit så många problem i området att det inte längre går att bo kvar.

-Det är så otryggt i området. Jag bor på första våningen och på balkongen och i min trädgård har jag flera gånger hittat folk och då sagt åt dom att det är privat område. Då har jag fått en ful harang tillbaka och hot, berättar Beth Snejder.

Beth Snejder ska flytta till Vadstena efter nio år i Nygård.
Hon säger att många andra boende i området också tycker att tryggheten försämrats och att det under det senaste halvåret varit många som valt att flytta både svenskar och invandrare.

Dålig kontakt

Gun-Britt Wahlström är en annan av dom som tänker flytta från området. Efter sex och ett halvt år i Nygård vill hon inte längre bo kvar.
Hon berättar att hyresgäster och den lokala hyresgästföreningen länge påtalat vilka problem som finns till fastighetsförvaltaren Graflunds.
Förutom att förbättra tryggheten och ställa tydliga krav på hyresgästerna, vill man att något görs åt det eftersatta underhållet i området men man har inte fått någon respons.

Linköpings kommun kommer nu att göra en satsning på området.
Det tycker Gun-Britt Wahlström är bra men hon tycker att kontakten med dom boende har varit dålig och satsningen borde ha kommit för länge sen.

-Det är vi hyresgäster som fått försöka göra oss hörda och först då har kommunen reagerat säger Gun-Britt Wahlström.