Barn gör opera om Spara och Slösa

Den gamla serien Spara och Slösa från tidningen Lyckoslanten sätts nu upp som opera i Linköping.

Det är musikklasserna på Folkungaskolan som nu sätter upp operan om Spara och Slösa. På scen i aulan finns de två musikklasserna i årskurs sex och Östgötamusikens blåsarkvintett. En kombination som inte är allt för vanlig berättar musikläraren Maria Samuelsson.
- Det är inte så vanligt och egentligen så är ju kompet tänkt för piano, trummor och bas men vi tyckte det var kul och prova lite nytt.

Musiken i operan är gjord av Robert Sund och texten har skrivits av Carl-Peter Wikström. Egentligen är operan gjord för en vuxenkör men med kompositörens medgivande är det istället de ljusa barnrösterna som får berätta historien om de två systrarna Spara och Slösa som bland annat spelas av Elvira Broberg och Frida Danielsson. Regissör är Göran Sarring och han tycker det är bra att operan har en enkel handling.
- Spara och Slösa byter identitet för att lära sig lite mer om livet och sensmoralen är att Slösa borde bli lite mer sparsam och Spara borde kosta på sig lite och lagom är bäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista