MHF informerar om pausens betydelse

Nu uppmanar Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF, hemvändande semesterfirare att ta fler och längre raster. Det genom sin kampanj "Ta paus".
Allt fler väntar in i det sista innan de påbörjar sin resa. Resultatet blir att de har bråttom, kör för fort och inte hinner ta någon vilopaus. I genomsnitt omkommer 10 personer per vecka i trafiken i Sverige. Men den sista veckan i juli dör fler i trafiken än genomsnittet, exempelvis förra året omkom 20 personer. För att uppmana hemvändande semesterfirare att ta fler pauser under sin resa har Motorförarnas helnykterhetsförbund just nu en kampanj under temat "Ta paus". Drygt 500 funktionärer står under helgen på olika rastplatser runt om i landet, fram för allt vid de större vägarna, och informerar bilförare om vilopausens betydelse. Under den här helgen hinner de drygt 500 funktionärerna prata med närmare 4000 hemvändande turister.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".