Sylvia klara för Superettan

Norrköpingslaget IF Sylvia blev på söndagen klara för spel i Superettan nästa säsong, genom en övertygande seger med 3-0 hemma mot Norrby IF.

- Helt underbart, vi har kämpat hela året för det här, sa en lycklig Mikael Ström i Sylvia efter att nästa års kontrakt till Superettan var klart.

Sylvia har befunnit sig i toppen av tabellen hela säsongen, och i den näst sista omgången blev det alltså klart. I matchen mot Norrby tog Sylvia kommandot från start och i den 31:a minuten kom ledningsmålet, genom Lucas Nilsson.

I den andra halvleken kom sedan Norrby tillbaka och pressade Sylvia hårt under långa stunder. Men när Sylvia satte målet som betydde 2-0 i den 60:e minuten var matchen avgjord. Det var sedan spel mot ett mål resten av matchen. Till sist kom också målet till 3-0 som även fastställde slutresultatet.

- Vi har ganska små resurser, men vi har en enormt härligt klubbkänsla. Spelarna och ledarna ställer upp för varandra, och vi är väl värda det här. Det ska bli jättekul nästa år, sa Sylvias tränare Mats Olsson efter matchen.

Kul tyckte också de över fyrahundra åskådarna som kommit för att se Sylvia ta klivet upp att det var. De stannade länge kvar och hyllade norrköpingslaget och återkomsten till Superettan.