"Som att träffas av blixten två gånger samma dag"

Idag avslutades hovrättsförhandlingarna mot den 27-årige man som fälldes i Norrköpings tingsrätt för mord och våldtäkt på en 19-årig kvinna förra året.

Åklagare Mats Näkne inriktade sitt slutanförande på att försöka påvisa sannolikheten i att det var den 27-åriga mannen som utfört brotten.

Enligt åklagaren Mats Näkne pekar sannolikheten på att det är den 27-årige mannen som utfört brotten. Mannen själv hävdar att han är oskyldig men att han träffat den 19-åriga kvinnan samma kväll då hon haft ett frivilligt samlag med honom.

27-åringen avtjänar nu ett fängelsestraff för en annan våldtäkt som var våldsam. Åklagaren menar därför att sannolikheten för att den 19-åriga kvinnan skulle mött två våldtäktsmän samma kväll i Norrköping skulle vara liten.

Ungefär lika stor som att bli träffad av blixten två gånger samma dag.

Mannens försvarsadvokat menade däremot att 27-åringens version av vad som hände under natten är trovärdig och att åklagaren inte har några bevis mot hans klient.

Men den åtalade nekade till att han överhuvudtaget hade träffat den 19-åriga kvinnan i början av utredningen. Dessutom åkte han till sitt hemland Turkiet i samband med att polisen hade gjort DNA-prov på honom.

- Ja, det är klart. Det är omständigheter som talar emot min huvudman. Men jag menar att med tanke på att han hållit fast i sin berättelse hela tiden från att han väl började berätta så visar det att han har berättat sanningen. Det är många som står under brottsmisstanke som far ut ur landet men min huvudman hade kontrollerat med advokat att han fick åka ut ur landet, säger mannens försvarare Ismo Salmi.