Leo på väg till radion en dag i mars 2010. Väl på plats fick han bl a träffa dokumentärmakaren Susanne Björkman. Foto: Maria Hall

Dokumentärer, dokumentärer, dokumentärer...


För ett tag sedan träffade jag en ovanlig radiolyssnare. Jag är säker på att det finns många ovanliga radiolyssnare, men den här är alldeles särskilt speciell. Han heter Leo och han är galen i dokumentärer. Han har på kort tid lyssnat på över 40 P3-dokumentärer om allt från Haijby-affären, kidnappningar i Kashmir, Skandia-affären till Åmselemorden.

Jaha, och vad är det för märkvärdigt med det, vem som helst kan ju lyssna på sådana program? Jo, men Leo är bara 11 år. Han är radions framtidshopp! Så här Leo – här får du, och alla ni andra, höra ett av mina favoritprogram som jag rotat fram i arkivets kortlådor sedan jag var med och startade SR Minnen 2004: Det var en gång tio undulater – ett djurexperiment av Torsten Jungstedt från 1959.

Mette Göthberg/SR Minnen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista