Det svenska landslaget i fotboll inför EM 2004.

Blågul målfest vs. holländsk hitman

I går bjöd vi på ett klassiskt EM-klipp – när Zlatan klackade in bollen i krysset mot Italien 2004 och Ralf Edström fick be en minst sagt uppspelt Lasse Granqvist att lugna ned sig en smula i kommentatorbåset. Äh, vi tar den en gång till: "Det är inte möjligt! Det. Är. Inte. Möjligt!"

I takt med att EM-kvalmatchen mot Holland närmar sig fortsätter vi uppladdningen med hjälp av två klipp ur Sveriges Radios arkiv som pekar åt helt olika håll.

Först ut, en sekvens som förhoppningsvis inte repriseras i kväll, nämligen när Arjen Robben (som gudskelov inte finns med i Hollands rådande startelva) sparkar Sverige ur turneringen i straffläggningen 2004.

Och här, något mer munter lyssning, för att uttrycka det milt. Den magnifika målkavalkaden från Sveriges öppningsmatch mot Bulgarien. Radiosportens Lasse Granqvist konstaterar att Zlatan "kommer att få 12 i betyg på en 5-gradig skala". Repris, tack.

Henrik Arvidsson/SR Minnen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".