Konsten att hålla låda

Tävlingslekprogrammet På minuten startade 1969 på initiativ av den dåvarande underhållningschefen på Sveriges Radio: Per-Martin Hamberg. Programidén kom från England och serien Just a minute. I Gösta Knutssons Oförberedda talares klubb hade serien också en svensk föregångare.

Lennart Swahn var den som ledde På minuten i Stockholm efter att programmet först hade lanserats i Malmö. Swahn ledde framgångsrikt På minuten under ett 20-tal år och såg till att talarna inte upprepade sig, tvekade eller avvek från ämnet.

Idag är det Ingvar Storm som i P1 ser till att den snacksaliga panelen Fredrik Lindström, Hans Rosenfeldt, Kajsa Ingemarsson och Pia Johansson håller sig till samma regler, något som inte är det lättaste i sällskap med ett gäng gladlynta, kritiska pratkvarnar.

Äldre avsnitt av På minuten, med bland andra Moltas Eriksson, Margaretha Krook, Stig Järrel, Catrin Westerlund och Lennart Swahn sänds i SR Minnen på torsdagar kl. 07.00 med repriser kl. 13.00, 19.00 och fredagar kl. 01.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista