En heldag med mentometrar, ungdomar och populära låtar

En heldag med mentometrar, ungdomar och populära låtar

I december 2004 hade vi glädjen att sända fem nyupptäckta Tio i topp i SR Minnen. Denna serie, som sändes mellan 1961 och 1974, aldrig blev sparad i Sveriges Radios arkiv, med undantag för de fem program vi lyckades hitta bland de så kallade referensdagarna.

Tack var en av våra lyssnare kunde vi även sända ett Tio i topp från 1962, med Lill Lindfors som programledare. Tack till Leif Lindberg för den gåvan.

Vi har fått flera förfrågningar om att sända de här godbitarna igen, därför har vi bestämt oss för att slå på stort och fylla hela söndagen med Tio i topp.

Sändningen börjar klockan 06.00 med Tio i topp från den 27 januari 1962. Programledare är Lill Lindfors. Detta program följs av ett Tio i topp från 12 december 1966, presenterat av Rune Hallberg. Dessa två är de enda av våra återfunna program som har den ursprungliga formen - ungdomar på olika platser i landet röstar med mentometerknappar.

I de följande Tio i topp, som är från 1968-1974, hade man övergått till en utvald, telefonröstande jury. Programmen leds Lennart Häggkvist och Kaj Kindvall.

Från och med måndag kommer man att kunna lyssna i efterhand på alla Tio i topp här på webben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".