Under hösten tar vi upp teman som bilen och Kinabilden i radio.


Vi har plockat fram några av de radioprogram som varit med och format bilden av Kina genom årtiondena. Och I anslutning till temaveckan i P1 om bilen - vän eller fiende? - presenterar SR Minnen en samling program ur arkivet om och med bilar, från 40-talet och framåt.

Tema bilen i P1 och SR Minnen
Här kan du bland annat lyssna på hur det lät då Sverige gick över till högertrafik 1967 och Lennart Hyland bland begagnatbilförsäljare på Norra Bantorget i Stockholm 1949. 

Bilden av Kina
I Sveriges Radios arkiv finns flera program om Kina, varav det första är ur Skolradion 1934 och handlar om Ostindiska kompaniet. SR Minnen presenterar ett urval av de radioprogam som varit med och format vår bild av Kina genom årtiondena. Programmen sänds varje tisdag, med repris på fredagarna, under oktober månad. De flesta av programmen går också att lyssna till på webben.

Framöver
I kanalen kan man höra både nyframplockade program och sådant som sänts tidigare i SR Minnen. Till hösten fortsätter vi dessutom att lägga ut arkivfavoriter på webben, som ligger kvar alltid för lyssning närhelst du vill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista