Nyfikna på Asien

Det asiatiska språnget är namnet på en temavecka i P1 den 30 januari-5 februari. SR Minnen kommer att bidra med några glimtar från ett Asien som länge har lockat svenskarna. Programmen kan avlyssnas som ljudfiler på den här sidan från och med den 30 januari.

På 30-talet reste Sveriges store upptäcktsresande Sven Hedin i Tibet. Hans lite pompösa gammelmansröst berättar om vådliga färder och hisnande äventyr.

Korea efter kriget på 50-talet var sorgligt förfallet, härifrån finns reportage som berättar om återuppbyggnaden och ger lite av en bakgrund till dagens ekonomiska under.

Att häftig japansk populärkultur inte är någonting nytt får man klart för sig i ett program från 80-talet. Då fanns det till exempel hälsodisko med syrgas i stället för drink.

Dagens backpackers har svårt att mäta sig med en resenär som Marianne Ahrne. Frodigt och bildrikt berättar hon om Indien på 80-talet.

Lars Hermansson intervjuar Anders Paulrud, Carina Rydberg uoch andra författarkollegor under en resa till Indien 2003.

Lyssna också på vad dom kinesiska barnen själva tycker om enbarnspolitiken och den hårda skolan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".