Om webbarkivet

Nu blir det lättare och roligare att hitta bland de program vi plockar fram ur radioarkivet och lägger ut som ljudfiler. Till att börja med finns cirka 100 timmar att lyssna på. Tonvikten ligger på samhällsprogram, nyheter och viss kultur.

Urval och bearbetning av de program och inslag som läggs ut på webben görs främst utifrån genrer och ämnesområden. Vi arbetar också med teman och aktualiteter. De kan handla om aktuella personer, händelser och historiska skeenden. Vi producerar också nya program av arkivmaterial för att ge ett nutida perspektiv på debatter och samhällsfrågor.

Är man intresserad av vilka radioprogram som sändes under en viss tidsperiod så finns möjligheten att sortera dem utifrån årtionde. Varje årtionde är långt ifrån komplett, men vi fyller på kontinuerligt och tror att innehållet ändå lyckas förmedla något av tidens anda.

Av rättighetsskäl kan inga program eller inslag som innehåller musik läggas ut. Detta gäller även produktioner med skådespelarinsatser. Vi arbetar med att lösa rättighetsfrågorna och hoppas att du har glädje av det radioguld som hittills finns för lyssning.

Hör gärna av dig eller skriv till oss om vad du saknar eller skulle vilja ha mer av i vårt webbarkiv. Tjänsten är under uppbyggnad och synpunkter vill vi gärna ha. srminnen@sr.se

God lyssning på tidernas bästa radio!
Hälsningar redaktionen för SR Minnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".