Fullständigt kaos i landstingspolitiken

Valet till landstinget är inte avgjort ännu. Dalanytt kan avslöja att vågmästaren i Sjukvårdspartiet, Ken Swedenborg, fört samtal med Socialdemokraterna och han kan alltså spräcka den borgerliga alliansens bräckliga majoritet. Socialdemokratiska landstingsrådet Alf Johansson bekräftar att han pratat med Ken Swedenborg.

Under två veckors tid har Ken Swedenborg varit oträffbar men Alf Johansson, socialdemokratisk ordförande för Landstingsstyrelsen, fick ett meddelande från Ken Swedenborg som vill att han skulle kontakta honom.

– Då förde vi ett samtal och efter det har jag haft ytterligare två samtal med Ken, säger Alf Johansson.

Alf Johansson säger att det inte kan vara så hemskt svårt att gissa vad det var de pratade om men han vill inte gå in på några detaljer.

– Vi har inte kommit fram till någonting. Det föreligger ingen överenskommelse, säger Alf Johansson.

Alf Johansson medger att maktförhållandena inom landstinget inte ännu är klara och han säger att det är möjligt att det kan komma något besked innan landstingsstyrelsens sammanträde 6 och 7 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".