Dött djur kan vara Bjursåsvargen

Ett dött djur som kan vara Bjursåsvargen har hittats i Bäckehagen strax norr om Falun och en undersökning om grovt jaktbrott har inletts. Samtidigt har naturvårdsverket godkänt länsstyrelsens begäran att förlänga och utöka skyddsjakten på Bjursåsvargen.

Kammaråklagare Katharina Lindström bekräftar att ett dött djur som troligtvis är en varg har påträffats. Fyndet gjordes för en tid sedan men Katharina Lindström vill inte gå in på exakt när.

Det döda djuret ska nu undersökas närmare av Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL. Det går inte än att säga om det påträffade djuret är den varg som rivit ett stort antal får i Bjursåstrakten och som det bedrivits skyddsjakt på i omgångar, men det kan alltså röra sig om Bjursåsvargen.

Senast under måndagseftermiddagen förlängde naturvårdsverket tillståndet att bedriva skyddsjakten under ytterligare tre veckor, men det är alltså möjligt att det tillståndet inte behöver utnyttjas. Under alla förhållanden har kammaråklagare Katharina Lindström inlett en förundersökning om brott och det handlar då om grovt jaktbrott.