"Swedenborg skulle bort till varje pris"

Landstingspolitikern Ken Swedenborg har fortsatt förtroende från Folkkampanjen för sjukvården i Ludvika. Vid ett möte i går kväll förklarade medlemmarna att Swedenborg har deras förtroende att fortsätta förhandlingarna med vilket block han vill.

Inga dörrar är alltså stängda för Ken Swedenborgs förhandlingar. Men att han skulle välja att stanna kvar i det borgerliga blocket verkar fullständigt osannolikt. För brytningen mellan honom och Sjukvårdspartiet är total.

Enligt vad Dalanytt erfar har företrädare för Sjukvårdspartiet bestämt sig för att Ken Swedenborg ska bort till vilket pris som helst. Det turbulenta mötet i Rättvik för två veckor sedan ska, enligt uppgift, ha varit en komplott för att bli av med honom. Anledningen ska ha varit att Swedenborg inte är tillräckligt borgerlig. Och det var efter att ha behandlats illa som han gick under jorden - av rädsla för de egna partikamaterna.

Lisbeth Mörk Amnelius, partiets förstanamn, säger att det inte ligger någonting i de här anklagelserna.

- Dalarnas sjukvårdsparti har inte behandlat Ken Swedenborg illa, säger hon till Dalanytt.

Ken Swedenborg själv säger fortfarande ingenting utan hänvisar till ett uttalande inom någon eller några dagar.

Socialdemokraternas Alf Johansson säger till Dalanytt att det kommer ett besked på måndag. Då klarnar alltså maktförhållandet i Landstinget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".